ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ , ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

ΠΡΟΣ

ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΗ. Β. ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Κύριε Μιχαλακόπουλε,

Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχαριστίες σας. Το έργο πού έχω αναλάβει ως Πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Δήμων Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας & ΠΔΕ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό λόγω της κομβικής σημασίας του αντικειμένου που έχουμε να διαχειριστούμε. Η ύδρευση των δημοτών των περιοχών του Πύργου & της Αρχαίας Ολυμπίας είναι για εμάς σπουδαία υπόθεση. Βασικό μας μέλημα και ευθύνη είναι η ορθή διοίκηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου με απόλυτη διαφάνειασε κάθε κίνηση μας προς επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας του μέσα στο δυσμενές περιβάλλον που βιώνουμε. Το διυλιστήριο στον Ερύμανθο ποταμό που υδροδοτεί του δύο Δήμους αποτελεί σημαντικό έργο για την περιοχή μας και θα τολμούσα να το χαρακτηρίσω υποδειγματικό στο σύνολο της επικράτειας.

Εν έτη 2020 έχοντας ολοκληρώσει έναν ολόκληρο χρόνο της θητείας μου μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος παρά τις αρκετές δυσκολίες βρίσκεται σε πορεία αναδιοργάνωσης, καθώς λάβαμε γενναίες αποφάσεις. Θα επιδιώξω λοιπόν στη συνέχεια να σας ενημερώσω για διάφορες καταστάσεις που δρομολογήσαμε.

Προσπαθήσαμε πολύ και τελικά διευθετησαμε τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες προς τρίτους αναλάβαμε στα τέλη του 2019. Έχουμε κατορθώσει επίσης κατά τη θητείας μας το 2020 να εξοφλούνται στην ώρα τους οι τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες. Έτσι η χρήση του 2020 θα ολοκληρωθεί χωρίς αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στην ιστορία του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου έχουμε λάβει την απόφαση ως διοικητικό συμβούλιο διενέργειας Διαχειριστικού Ελέγχου από την ημέρα της ίδρυσης του. Η εν λόγω διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σωστά αναφέρατε πως ο Δήμαρχος μίλησε για ρευστότητα από επιστροφή Φ.Π.Α, πιστέψτε με, γνώριζε καλά τι έλεγε. Ήδη στα ταμεία του Συνδέσμου πιστώθηκε σημαντικό ποσό από τη Δ.Ο.Υ Πύργου. Η διαδικασία αυτή όπως προβλέπεται συνοδεύτηκε και από σχετικό φορολογικό και λογιστικό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές και δεν καταλογίστηκαν παραβάσεις. Σας ενημερώνω ότι σύντομα θα εισηγηθώ ώστε να λάβουμε και νέα απόφαση αιτήματος επιστροφής ΦΠΑ.

Όσον αφορά τον Δήμο & την ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας έχω να σας αναφέρω τα εξης:

Η προηγούμενη διοίκηση έχει τιμολογήσει τόσο τις οφειλές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας όσο και της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας έως και τον Αύγουστο του 2019. Τα τιμολόγια αυτά έχουν παραδοθεί αλλά κανένας από τους προαναφερόμενους δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια αποπληρωμής τους. Σε αυτό το σημείο θα σας αναφέρω ότι προασπιζόμενοι το συμφέρον του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου προσφύγαμε, ως οφείλαμε στη δικαστική οδό. Η υπόθεση λοιπόν έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα έως και σήμερα η τιμολόγηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας έχει πραγματοποιηθεί από την τωρινή διοίκηση. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι οι εξοφλήσεις δεν ανταποκρίνονται στα απαιτούμενα ποσά. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια από πλευράς μου και για αυτές τις υποθέσεις.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να ανατρέξετε στις οικονομικές καταστάσεις του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου οι οποίες είναι αναρτημένες και ελεγμένες ως οφείλαμε. Μπορείτε επίσης, γιατί όχι να απευθυνθείτε και στους «πελάτες» μας, Δήμο και ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και Δήμο και ΔΕΥΑ Πύργου, ώστε να λάβετε και από εκείνους απαντήσεις.

Στόχος μου ήταν, είναι και θα είναι η λειτουργία του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου γιατί αφορά το νερό που φτάνει στα σπίτια μας και πίνουν τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση

Κοτσώνης Νικόλαος

Πρόεδρος Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Δήμων Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας & ΠΔΕ