Ποτέ μην μετανιώσεις

 

Γράφει ο Πέτρος Παπαποστόλου

Πρόσωπο χλωμό. Βλέμμα κουρασμένο, ταλαιπωρημένο που χανόταν σε σκέψεις, προβλήματα και λάθη. Αναρωτιόταν πόσα από αυτά που έχει πράξει θα μπορούσε να πάρει πίσω. Πως η ζωή θα ήταν διαφορετική εάν είχε πράξει διαφορετικά. Μια ζωή δύσκολη. Γεμάτη λάθη. Γεμάτη στροφές και ευθείες. Αλλά ποτέ δεν μετανιώνει για τίποτε από ό,τι έκανε.

Ανθρώπους που έδιωξε και κράτησε κοντά του. Άλλους τους έκανε εχθρούς, άλλους φίλους και άλλους συμπρωταγωνιστές. Λόγια ψεύτικα και ωμές αλήθειες που είπε για να προστατεύσει άτομα δικά του. Άτομα που αγαπά και που δεν θέλει να χάσει. Ήταν στιγμές στην δική του πορεία σε έναν χάρτη που λέγεται ζωή.

Ό,τι και να κάνει είναι απόφαση δική του. Προσωπικά βιώματα που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του με τα δικά του θέλω και πρέπει. Μια ζωή που ζει ο ίδιος και δεν την ζει κανείς άλλος. Με όλα τα καλά, στραβά και κουτσά που έχει. Είναι δική του. Είναι μοναδική. Αυτή είναι η άτιμη η ομορφιά της ζωής.

Όσα έπραξε και όσα είπε είναι κομμάτι από τη ζωή του. Είναι γραμμένες σελίδες. Στήριγμα για να φτάσει εδώ που είναι τώρα. Η στιγμή που διάλεξε για να πράξει όπως έπραξε, ανήκει σε αυτόν. Το γιατί το γνωρίζει μόνο αυτός. Είχε λόγους που μπορεί να μην βγάζουν νόημα στους άλλους, αλλά δεν έχει σημασία. Για αυτόν είναι φορτία, που κουβαλάει και μαθήματα που πήρε.

Τίποτα δεν γυρίζει πίσω. Δικές του επιλογές, καλές ή κακές. Αποφάσεις που πήρε. Αυθόρμητες και απότομες μέσα στη μέρα ή ύστερα από πολύ σκέψη, κλεισμένος σε ένα δωμάτιο για κάμποση ώρα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του μυαλού του. Είναι δικά του. Κομμάτι του. Τίποτα δεν αλλάζει.

Και κάτι τελευταίο. Θέλει μαγκιά και θράσος για να καταλάβεις τι πήγε στραβά και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου.

 

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply