ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΑΠΟΙΗΣΗ

 

Γραφεί η Αντα Μουρατι

Η Παιδική κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο που όσο περνούν τα χρόνια και όσο εξελίσσεται η κοινωνία μας γίνεται όλο και πιο έντονη και όλο πιο συχνή .Όταν λέμε <<παιδική κακοποίηση >> οι περισσότεροι σκέφτονται την σωματική κακοποίηση του παιδιού ή την σεξουαλική. Η Παιδική κακοποίηση έχει πολλές μορφές.

Μπορεί να είναι  α) σωματική κακοποίηση το ξύλο   β) συναισθηματική κακοποίηση, η εγκατάλειψη ,απόρριψη  γ) σεξουαλική κακοποίηση ή σεξουαλική πράξη πάνω στο παιδί  δ) ψυχολογική κακοποίηση ή βία μεταξύ των γονέων.

Όλα αυτά ξεκινάνε από τα παιδικά χρόνια των γονέων το πώς έχουν μεγαλώσει, δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος ή φτωχός. Όπως έχει μεγαλώσει ο καθένας έτσι θα φερθεί αργότερα και στα δικά του παιδιά. Τα λάθη γίνονται όταν οι γονείς πιστεύουν ότι το σωστό είναι αυτό που εκείνοι  εφαρμόζουν  χωρίς να βλέπουν τα ΄΄θέλω΄΄ των παιδιών τους, παρασέρνονται χωρίς να βλέπουν τι κάνουν . Τα παιδιά που έχουν βιώσει μια τέτοια εμπειρία καθώς περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουν δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι έχουν περάσει. Αποκτούν τραύματα και καθορίζονται από αυτά τα γεγονότα. Ευτυχώς στην ήμερων ημέρα υπάρχουν γιατροί που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις ένα γεγονός που σε έχει τραυματίσει βαθιά αρκεί εσύ να θες να βοηθήσεις τον εαυτό σου .

Όσο περνούν τα χρόνια το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης γίνεται όλο και πιο συχνό.Πολλοί δεν μιλούν  και είναι αυτοί  από το διπλανό σπίτι που βλέπουν τι συμβαίνει , βλέπουν  αλλά δεν μιλούν .Αυτό είναι λάθος και δεν πρέπει να γίνεται. Υπάρχουν site στα οποία μπορείς  να καταγγείλεις το γεγονός όπως είναι το http://www.hamogelo.gr/ και η εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά (sos1056 ).

Τέλος η παιδική κακοποίηση πρέπει να καταγγέλλεται και να μην μένουμε άπραγοι σε ένα τέτοιο γεγονός…

Πηγή: http://psycho-logia.gr/2011/11/child-abuse/

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply