Οι 5+1 τύποι των Φοιτητών στην Εξεταστική

 

 

Γράφει η Φωτεινή Δημητροπούλου

Ήρθε αυτή η εποχή που τα συγγράμματα βλέπουν επιτέλους το φως της νύχτας. Ναι κυρίως της νύχτας.  Αλλά αυτό που κάνει την κάθε εξεταστική διαφορετική δεν είναι τα θέματα, η ύλη, το εξάμηνο. Είναι οι φοιτητές…  Ας παρατηρήσουμε τους  5+1  τύπους φοιτητών που θα δούμε στην εξεταστική που πλησιάζει:

  1. Ο τύπος Γαρδένια ( κοινώς φυτό)

Είναι εκεί σε κάθε παράδοση, το κυλικείο τον βλέπει στα διαλείμματα ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Φυσικά έχει σημειώσεις για κάθε μάθημα κι αν τον γνωρίσεις καλά ίσως έχει και ηχογραφημένες σημειώσεις. Όταν έρχεται η εξεταστική το καλούμε για καφέ, για βόλτα και ότι άλλο κανονιστεί. Εξάλλου οι σημειώσεις που έχει είναι για δεκάρι.

 

  1. Ο τύπος ύπουλη γαρδένια

Είναι ιδιαίτερα άνετος, και δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το μάθημα. Επιφανειακά. Στη πραγματικότητα όταν έρχεται η εξεταστική, ξεκινάει ένα μήνα πριν -ή και παραπάνω- να διαβάζει και δεν το αναφέρει πουθενά. Λίγο πριν την εξέταση θα τον ακούσεις να λέει ότι δεν έχει διαβάσει και ότι θα κοπεί αλλά όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα έχει περάσει με βαθμό 8 και άνω.

 

  1. Ο τύπος Χαλαρά

Ο τύπος “ΧΑΛΑΡΑ”  δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί εύκολα. Το αμφιθέατρο δεν θα τον δει πολλές φορές και αυτές για κανένα μισάωρο στην αρχή των μαθημάτων. Μετά κυλικείο και χαλαρά. Όμως όταν έρχεται η εξεταστική,  θα ανοίξει το βιβλίο, θα του ρίξει μια ματιά και μετά θα το κλείσει λέγοντας “έλα μωρέ, Χαλαρά”. Λίγα είναι τα μαθήματα που έχει περάσει με 5 ή έχει κοπεί.

 

  1. Ο τύπος facebook

Είναι όλη μέρα facebook και ποστάρει φράσεις από τα συγγράμματα και κάνει share τόσες φωτογραφίες σχετικές με εξεταστική που απλά δεν προλαβαίνει να τελειώσει την ύλη. Στην εξέταση ή περνάει ίσα ίσα με ένα 5 ή κόβεται. Αν κοπεί οι εικόνες που είχε ανεβάσει είναι ανάλογες με το πόσο κοντά στο 5 είναι ο βαθμός με τον οποίο κόπηκε.

 

  1. Ο συνεπής

Είναι ο τύπος του φοιτητή που θα παρακολουθήσει τα μαθήματα που χρειάζεται και θα κρατήσει τον σωστό αριθμό σημειώσεων. Ούτε θα βιαστεί ούτε θα τα κάνει τελευταία στιγμή. Θα παραδώσει στον επιτηρητή τον αριθμό των σελίδων που πρέπει και θα περάσει το μάθημα με ένα βαθμό της τάξεως 6-8.

 

  1. Ο Τουρίστας

Τον βλέπεις στην εξεταστική με αμφίεση πραγαματικού τουρίστα, βερμουδίτσα ή σορτσάκι για τις κοπέλες και φυσικά σαγιονάρα. Πάντα καφές στο χέρι. Από μέσα κυριλέ το μαγιουδάκι τους αφού μετά θα πάει για μπανάκι. Είναι λίγο απροσδιόριστη η πορεία του στην εξεταστική. Μπορεί να περάσει μαθήματα μπορεί και όχι, μπορεί όλα ή και κανένα, όλα με 10 ή και όλα με 5.

 

Πήγη: www.mycampus.gr

 

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply