‘’ Είναι μόνο ένας φίλος’’

 

Γράφει ο Amatus Deum

Αστικός μύθος; Ροζ όνειρα των μη ρεαλιστών ή μήπως μια αλήθεια που πολλά «προχωρημένα» μυαλά δεν την αποδέχονται; Σίγουρο είναι πάντως ότι όλες οι πρώην μου με βεβαίωναν για ένα και μόνο πράγμα, πριν πάνε για καφέ, «είναι μόνο ένας φίλος». Μετά όμως σου γυρνούσαν με τα μούτρα κατεβασμένα μέχρι το πάτωμα και γεμάτες έκπληξη έλεγαν την συνηθισμένη πια στα αυτιά μου ατάκα, «νόμιζα ότι ήταν φίλος μου γιατί να προσπαθήσει να με φιλήσει;».

Γεμάτος ανάμικτα συναισθήματα, μίσους για τον ηλίθιο που της την έπεσε και ικανοποίηση για την μια ακόμα φορά που είχα δίκιο, της πέταγα την γνωστή φράση «στα έλεγα, λούσου τα τώρα».  Όλοι οι απανταχού παρόντες γκόμενοι έχουν τσαντιστεί με την πάρτυ σας κορίτσια. Γι’αυτό πρέπει να βρούμε μια λύση, να σταθούμε σε μια θεωρία και να δημιουργήσουμε έναν κανόνα για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ας αρχίσουμε από την επεξεργασία των παλιών θεωριών, δηλαδή της μάνας σου. Ο μικρός Γιαννάκης που έμενε απέναντι σου στην πολυκατοικία σίγουρα δε θα έβλεπε λάθος το ότι ήσουν 6 χρονών και χόρευες επάνω στο κρεβάτι του, αλλά πίστεψε με, ο μεγάλος Γιαννάκης δε θα μείνει άπραγος. Ο μεγάλος Γιαννάκης έχει ορμόνες. Τα υπόλοιπα εξαρτόνται από σένα, αν φαίνεσαι, δηλαδή αν μπορείς να κυκλοφορήσεις στην κοινωνία χωρίς σακούλα στο κεφάλι.

Τότε ο κανόνας είναι αυτός, ένας και απαράλαχτος, ακόμα και δυο άτομα (διαφορετικού φύλλου) που είναι τόσο εξικοιωμένα το ένα με το άλλο, που είναι σαν αδέρφια, (προσοχή στο «σαν» για τυχόν παρεξηγήσεις) περάσει του ενός από το μυαλό του να κοιτάξει τον άλλο με όχι αδερφικό τρόπο, η φιλία σταματάει να υφίσταται. Καταλαβαίνεις τώρα πόσο εύθραυστες είναι η φιλίες μεταξύ των δυο φίλων, ε μικρή Αννούλα, όχι εσένα που δεν έχεις χέρια και σε πάτησε νταλίκα, ε μικρή Ιωάννα, όχι εσένα, στην πρώην μου αναφέρομαι, είναι εύθραυστες γαμώτο για τον απλούστατο λόγο: είμαστε άνθρωποι.

Μας ελκύει το αντίθετο φύλλο. Εδώ ολόκληροι ψυχολόγοι μίλησαν για τα ενδόμυχα συναισθήματα που έχεις για την ίδια σου την μάνα, πόσο μάλλον για σένα που είχες πιεί τις προάλλες, μου τριβώσουν και είχες τσακωθεί και με τον δικό σου.  Λογικό μου ακούγεται, ίσως λίγο καταστροφικό για τις κοπέλες, που μετά από αυτό το αρθρό οι περισσότερες μετράνε πόσοι φίλοι της απέμειναν στην ουσία.

Leave a Reply