ΑΣΚΗΣH ΚΑΙ  “ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ”

 

 

Γράφει η Άντζελα Πρίφτη,

 

Στο άρθρο μου αυτό θα αναφερθώ  στο πως η άσκηση μπορεί να επιδράσει θετικά στην σωματική και ψυχική  υγεία ενός ανθρώπου. Ως παράδειγμα θα  σας φέρω την δική μου εμπειρία.

 

Η γυμναστική βελτιώνει τη σωματική μας εμφάνιση. Όταν κάποιος άνθρωπος αρχίζει να γυμνάζεται συστηματικά, αρχίζει να βελτιώνεται η στάση του σώματος του, συνεπώς, αυξάνει το επίπεδο της φυσικής του δύναμης και τις αθλητικές επιδόσεις του(π.χ να τρέχουμε ή περπατάμε πιο γρήγορα δίχως να κουραζόμαστε σε τέτοιο βαθμό όπως πριν την άθληση) . Με αυτό τον τρόπο αρχίζουμε να παρατηρούμε αλλαγές στο σώμα, την εμφάνιση και την υγεία μας.

 

Αφού στο σώμα παρατηρηθούν αλλαγές( προς το καλύτερο, φυσικά) γινόμαστε πιο ελκυστικοί και αρεστοί  προς το αντίθετο φύλο και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση μας αφού μέσω αυτού αυξάνεται και η κοινωνικότητα μας. Ένα άλλο θετικό είναι πως η γυμναστική  επαυξάνει την ερωτική μας διάθεση και επιθυμία, τις επιδόσεις και την ικανοποίηση μας στον ερωτικό τομέα.

Ακόμα, βελτιώνει τον ύπνο μας. Με την άσκηση το σώμα μας κουράζεται και χρειάζεται ξεκούραση. Γι’ αυτό τον λόγο, κοιμόμαστε πιο γρήγορα και δίχως κάποια δυσκολία.

Με την γυμναστική δε βοηθούμε μόνο το σώμα μας να καλυτερέψει, βοηθούμε και την απόδοση μας στην δουλειά, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο κ.τ.λ. Αυξάνει την παραγωγικότητα στη δουλειά μας, παράγουμε πιο εύκολα έργο. Βοηθά τους νεαρούς μαθητές, σαν μέρος την εκπαίδευσης, να προάγουν περισσότερη και καλύτερη απόδοση στα μαθήματα τους. Είναι πιο κοινωνικοί και δυναμικοί σε σχέση με παιδιά στην ηλικία του που δεν γυμνάζονται. Στους φοιτητές, του εφοδιάζει με θέληση και αντοχή, με υγιές σώμα και διαυγές μυαλό, με αισιοδοξία και όρεξη για συμμετοχή στα μαθήματα. Και από αυτό γίνεται αντιληπτό πως θα γίνουμε καλύτεροι και αποδοτικότεροι  στην δουλεία μας και συνεπώς, μια καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Ακόμα, με την γυμναστική βοηθούμε και τον πνεύμα μας. Η άσκηση μας αναζωογονεί και μας ξεκουράζει. Εφόσον γυμναζόμαστε, δε νιώθουμε πια άτονοι και μίζεροι. Μας βοηθά να αποκτήσουμε την καλύτερη διάθεση και να διώξουμε τη μελαγχολία. Η άσκηση λοιπόν μας δίνει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, εφορία, χαρά και ευτυχία. Αλλάζει ο τρόπος σκέψης μας, μας κάνει να σκεφτόμαστε θετικά και να πραγματοποιούμε τους στόχους και τα όνειρα μας. Και έτσι όλα γύρω μας μοιάζουν όμορφα και ωραία.

Ως παράδειγμα θα φέρω τον δικό μου εαυτό. Από τότε που ξεκίνησα να πηγαίνω γυμναστήριο έχει αλλάξει στο πολύ  όχι μόνο τη διάθεση μου αλλά αρχίζω να διακρίνω και αλλαγές στο σώμα μου. Βλέπω την θετική όψη των πραγμάτων και η απόδοση μου στα μαθήματα του τμήματος μου είναι αρκετά πολύ καλύτερη σε σχέση με πρώτα που δεν γυμναζόμουνα. Είμαι πιο ελεύθερη στον λόγο μου, δηλαδή έχω πλέον την άνεση να μιλάω πιο ανοιχτά στους γύρω μου. Η διάθεση μου έχει ανέβει στα ύψη, είμαι πιο χαρούμενη και χαμογελαστή.
Με όλα αυτά τα θετικά που προσφέρει η γυμναστική στην ζωή μας, θα ήταν πολύ καλό να  την προσθέσουμε μέσα σ’ αυτήν. Πραγματικά αξίζει!

 

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply