Οι φωτογραφίες μένουν οι άνθρωποι αλλάζουν!

Γράφει η Αλεξάνδρα-Μαρία Κωστίδου

Τόσες πολλές είναι; Αρκετές θα έλεγα..αναμνήσεις λέγονται. Κοίτα χρώματα, πρόσωπα και τοπία, μα πως χώρεσαν μέσα εκεί; Στιγμές, απλές στιγμές που μένουν χαραγμένες στη καρδιά. Αυτές οι στιγμές άλλοτε όμορφες και άλλοτε λυπητερές αν και στις δύο περιπτώσεις κάτι σου θυμίζουν, έστω σε αγγίζουν…

Οι φωτογραφίες σου ξυπνούν από μέσα σου αναμνήσεις οι οποίες χάθηκαν αλλά περνούν στο μυαλό σου σαν μια ταινία. Εικόνες με συναισθήματα από τις οποίες αναπολείς καταστάσεις και μερικές φορές εύχεσαι να τις ξαναζήσεις. Ένα χαμόγελο βλέπω στο πρόσωπό σου που κοιτάς αυτές τις φωτογραφίες και τα μάτια σου σαν μια σπίθα που λάμπει.

Ο καθένας θα σου πει πως νιώθει διαφορετικά, όπως, ότι λησμονεί τις στιγμές αλλά και κάποιες δεν θέλει να τις θυμάται με αυτά τα πρόσωπα. Η καρδία σου αρχίζει να ‘’παίζει’’ ταμπούρλο και τα  χέρια σου να ιδρώνουν όπως και τα δάκρυα να τρέχουν. Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται  χωρίς καμία απάντηση ούτε καν από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Άλλαξε όμως κάτι; Μήπως οι άνθρωποι; Οι στιγμές μένουν οι άνθρωποι όχι. Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν ποιους θα κρατήσουμε αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι να τους θυμόμαστε και δεν είναι τίποτε άλλο από τις φωτογραφίες. Έπειτα, βλέπεις παλιές φιλίες, συγγενείς οι οποίοι χάθηκαν και ανθρώπους που δέθηκες μαζί τους. Αναρωτιέσαι τι έφταιξε και άλλαξαν τα πράγματα, αν έφταιγες εσύ  ή οι υπόλοιποι .

Όλοι μας αλλάζουμε αλλά οι φωτογραφίες ,δηλαδή, οι στιγμές μένουν εκεί στο κάδρο σαν να μας κοιτάζουν καθώς τις κοιτάζουμε κι εμείς..!

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply