Νέος  πρόεδρος  του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

 

Γράφει η Φωτεινή Δημητροπούλου

Ο Καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Γιάννης Δραγώνας τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Διοικούσας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

 

Ο Γιάννης Δραγώνας είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Limoges (UNILIM), και καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας. Συμμετέχει ενεργά ως μέλος ή επιστημονικός υπεύθυνος στον σχεδιασμό, την υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων. Επίσης έχει δημοσιεύσει εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει ερευνητική δραστηριότητα και δημοσιεύσεις στο πεδίο των Ευφυών Συνεργατικών Συστημάτων. Στα επιστημονικά – ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Δίκτυα, τα Συνεργατικά συστήματα, η Δηλωτική μοντελοποίηση σκηνών. Επιπλέον συνεργάζεται με την ερευνητική ομάδα Modélisation et Infographie Intelligente του εργαστηρίου XLIM του Πανεπιστημίου της Limoges. Τον Απρίλιο του 2010 διορίστηκε Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και πρόεδρος της επιτροπής ερευνών, έχει δε την ακαδημαϊκή εποπτεία του Ιδρύματος.

 

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Δράγώνας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και διάθεση για πολύ δουλειά δέχτηκα την τιμητική πρόταση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μπαλτά, για συνέχιση του έργου του ΤΕΙ, ως πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής.

Αναφερόμενος στην σύνθεση της επιτροπής, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων επεσήμανε ότι «είναι μια νέα διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από παλαιούς και νέους συναδέλφους και είναι εγγύηση για την συνέχιση των προσπαθειών ανάπτυξης του ιδρύματος».

«Υπάρχει πολύ έργο από την απερχόμενη Διοικούσα Επιτροπή, και φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε το έργο αυτό, σε συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες», κατέληξε ο κ. Δραγώνας.

Ως αντιπρόεδρος Α΄ ορίσθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Θανάσης Καλαφάτης.

ΠΗΓΕΣ: parapolitika.gr

Neolaia.gr

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply