Η αγωνία για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών!

 

Γράφει η Αλεξάνδρα –Μαρία Κωστίδου

 

Ήρωες είναι αυτοί που δεν τα παρατάνε στα δύσκολα .Οι  πανελλαδικές εξετάσεις έφτασαν στο τέλους τους για την γενιά του 97’ και όχι μόνο. Οι μαθητές τερμάτισαν  σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, βγήκαν όμως όλοι νικητές;  Λάθος, δεν υπάρχουν νικητές και μη, υπάρχουν άνθρωποι που πάλεψαν αυτήν την κούρσα που ονομάζεται πανελλήνιες εξετάσεις και βγήκαν νικητές μόνο και μονό από την καθημερινή μάχη που έδιναν με τα διαβάσματα. Ο χρόνος πέρασε για άλλους εύκολα και για άλλους δύσκολα, αλλά το άγχος συνεχίζεται και μάλιστα όλο και αυξάνεται.

Το άγχος των υποψήφιων φοιτητών  ώστε να κατακτήσουν μία θέση σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από ένα χρόνο προσπάθεια. Οι περισσότεροι μαθητές  ανυπομονούν και ταυτόχρονα αγωνιούν για να δουν, αν θα έχουν καταφέρει τον στόχο τους και αν θα ανταμειφθούν για την δουλειά τους.

Δεν περιμένουν μόνο οι υποψήφιοι με ανυπομονησία τα αποτελέσματα αλλά και οι οικογένειες τους και συγκεκριμένα αυτές οι οποίες στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους και βίωσαν μαζί αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Επιπλέον, κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων θα υπήρχαν τσακωμοί, αντιρρήσεις και συχνά κλάματα με αποτέλεσμα ο γονέας  να θέλει το καλύτερο για το παιδί του και να περιμένει εκείνη την ώρα των αποτελεσμάτων.

Ποιος όμως μπορεί να επηρεάζει  συχνά την αγωνία των υποψήφιων φοιτητών; Δεν είναι τίποτε άλλο από τα Μ.Μ.Ε τα οποία ‘’παίζουν’’ με τα νεύρα παιδιών και προσπαθούν να βγάλουν τις βάσεις,  ώστε να δει  ο κάθε νέος που πέρασε. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, διότι κανείς δεν ξέρει μέχρι το τέλος. Όλοι τα έχουμε περάσει και θα τα περάσουν πολλές γενιές ακόμα.

Εν κατακλείδι, όλο αυτό το στρες το οποίο ξεκίνησε να δημιουργείται αυτές τις μέρες καλό θα ήταν να το αποβάλλεται και να σκέφτεστε ότι παλέψατε και πως η ζωή συνεχίζεται όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Ήρωες είναι αυτοί που δεν τα παρατάνε στα δύσκολα.

 

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply