ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

 

Γράφει ο Γεώργιος Πετράκος

Στην εποχή που βαδίζουμε, η βία στα γήπεδα έχει αυξηθεί, δυστυχώς, πάρα πολύ. Πλέον βλέπουμε να πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα πολλοί λιγότεροι φίλαθλοι από ότι παλαιότερα. Η βασική διαφορά των φιλάθλων με τους οπαδούς είναι ότι οι πρώτοι πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο επειδή τους αρέσει η ευγενής άμιλλα και ο σωστός αθλητισμός ενώ οι δεύτεροι δεν υποστηρίζουν καμία ομάδα ή πολύ απλά είναι τόσο φανατικοί που τους απασχολεί μόνο να προκαλέσουν επεισόδια με αποτέλεσμα να απομακρύνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής πρότεινε, να απαγορευτεί η έξοδος των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για κάποια χρόνια προκειμένου να εκλείψει η βία από τα ελληνικά γήπεδα, όπως απαγορεύτηκε η έξοδος των αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη για 5 χρόνια μετά από απόφαση της Μάργκαρετ Θάτσερ με το πρόσχημα ότι στα αγγλικά γήπεδα συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν τώρα στα ελληνικά γήπεδα και έτσι καλυτέρευσε το αγγλικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να μην επικρατούν επεισόδια στην Αγγλία.

Η απόφαση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα, είτε να καλυτερεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε να συνεχιστούν τα ίδια ακριβώς και μετά από πολλά χρόνια. Ελπίζουμε να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα από τον κ. Κοντονή, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν ξανά στα γήπεδα οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένοι και γενικώς όλοι όσοι τους ενδιαφέρει το θέαμα και όχι ο χουλιγκανισμός.

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply