Νυχτερινή όραση. Μύθος ή πραγματικότητα;

Γράφει ο Πέτρος Παπαποστόλου

 

Πρόσφατα λοιπόν διάβασα ένα άρθρο για κάποιους επιστήμονες στην Καλιφόρνια οι οποίοι κατάφεραν και έφτιαξαν σταγόνες που σου επιτρέπουν να έχεις νυχτερινή όραση. Όταν πρωτοδιάβασα τον τίτλο είπα ότι πρόκειται περί φάρσας, αλλά μπαίνοντας μέσα στο site και διαβάζοντας, διαπίστωσα πως όντως είχαν “εφεύρει” την  νυχτερινή όραση στους ανθρώπους. Κοίτα πρόοδος η τεχνολογία λέω.

Ας δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα. Το να υπάρχει στους ανθρώπους η νυχτερινή όραση μέχρι και πριν την ανακάλυψη αυτή, ακουγόταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τώρα πλέον όχι μόνο δεν είναι σενάρια όλα αυτά αλλά όντως υπάρχει και έχει δοκιμαστεί με πολύ θετικά αποτελέσματα. Αυτοί που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στα πειράματα μπορούσαν να βλέπουν αντικείμενα και να αναγνωρίζουν ανθρώπους μέσα στο σκοτάδι χωρίς σχεδόν κανένα πρόβλημα. Και μετά την παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος η επίδραση της ουσίας αυτής είχε παρέλθει και οι άνθρωποι που είχαν δοκιμαστεί δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως πρόβλημα με την όραση τους. Για φανταστείτε τώρα πόσα απίθανα πράγματα θα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος εάν αποκτήσει νυχτερινή όραση;

Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως θα πάψει πλέον να χτυπάει σε κάθε γωνία τραπεζιού, πόρτας και καρέκλας τις νύχτες που θα σηκώνεται για μια τουαλέτα, για ένα ποτήρι νερό και θα βαριέται να ψάχνει να βρει που ακριβώς είναι ο διακόπτης. Πόσες ώρες επιπλέον ύπνου θα διασφαλίσουμε με αυτόν τον τρόπο εεε; Επίσης θα πάψει πλέον να ανησυχεί μήπως και δεν βρει το αμάξι του μέσα στα σκοτάδια καθώς θα φεύγει γύρω στις 3 τα ξημερώματα από το μαγαζί που υποτίθεται ότι θα πήγαινε για ένα χαλαρό ποτάκι και τυχαία βρήκε τους παλιούς συμμαθητές από το δημοτικό. Ας μιλήσουμε όμως και λίγο σοβαρά.

Εάν όντως η νυχτερινή όραση μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε αυτές τις σταγόνες χωρίς ανεπιθύμητα αποτελέσματα αυτό θα επηρεάσει την ανθρωπότητα σε μεγάλο βαθμό. Τα αποτελέσματα που θα έχει είτε θετικά είτε αρνητικά είναι αναρίθμητα και κάποια από αυτά θα ακούγονται λες και έχουν βγει κατευθείαν από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Υπομονή μέχρι και την επόμενη ανανέωση που θα παραθέσω κάποια από τα πιο τρελά σενάρια που μπορεί να συμβούν χάρη στη νυχτερινή όραση.

Σας παραθέτω παρακάτω και το άρθρο:

http://www.lifo.gr/now/life/63499

Author: Enimerosi

Share This Post On

Leave a Reply